Miljövänligt till kontoret

Att ställa om till en mer miljö- och klimatvänlig livsstil är viktigt för många. Därför har det börjat komma ut allt fler produkter på en lång rad olika områden, även till kontoret och till din hemteknik. För att minska ditt koldioxidavtryck är det därför värt att se över vilka produkter som finns där ute innan du bestämmer dig.

Miljövänliga kontorsartiklar

Med en musmatta framställd i miljövänlig silikon och kork kan du minska din exponering för ohälsosamma kemikalier samtidigt som du ser till att verksamheten tär mindre på jordens resurser. Att välja material som ingår i ett cirkulärt materialflöde är bäst, då vi redan använder alldeles för mycket av jordens resurser varje år. Redan den 2 april i år hade jordens resurser tagit slut om alla länder hade ett lika stort ekologiskt fotavtryck som Sverige. Med en cirkulär ekonomi kan vi nå det globala målet att minska vår konsumtion. Vi behöver då använda och återanvända allt material så länge som möjligt, i stället för att som idag framställa, köpa, bruka och sedan slänga allt. Till kontoret kan du exempelvis köpa växtbaserade mobilskal och laddplatta i bambu. En solcellsladdare i miljövänligt material låter dig använda förnybara energikällor för att ladda mobilen så att du är tillgänglig var du än är.

Miljövänlig hemteknik

Nu är det många som arbetar hemifrån, vilket innebär att även den teknik du använder på hemmaplan behöver vara miljövänlig. Med ekologiskt tangentbord och mus framställt av snabbväxande bambu kan du använda hemteknik gjord av material som tar upp växthusgaser medan de växer. De vackra träytorna ger dig också en naturlig och vacker inredning på hemmakontoret. Om du sitter hemma i stan och jobbar kan du också investera i en miljövänlig miniluftrenare som effektivt kyler ditt hemmakontor vid värmeböljor. Kylsystemet använder vanligt vatten, vilket ger en miljövänlig och energisnål kylning.