Spara pengar och miljö med bra städprodukter

Att köpa effektiva och naturliga städprodukter är inte bara bra för miljön, utan kan också göra det möjligt för dig att spara pengar. Många vill ha kontroll över sin privatekonomi och satsar därför på att lära sig investera sina pengar väl, exempelvis genom att öppna ett ISK där det går att spara i fonder och aktier. Ett annat effektivt sätt att med tiden få mer pengar på kontot är att minska sina utgifter. Ineffektiva och miljöskadliga produkter är på många sätt negativa för din ekonomi, därför är det viktigt att tänka igenom hur du investerar din städbudget. Det går också att tjäna pengar genom att investera i kryptovalutor som bitcoin. På bitcoin-guiden.se kan du läsa mer om hur du kan investera på detta sätt.

Miljövänliga produkter

Genom att noga välja ut vilka rengöringsprodukter du använder kan du ta hand om ditt hem, dig själv och miljön samtidigt. Ekologiska rengöringsprodukter som har naturliga ingredienser kan vara mycket effektiva och på så sätt spara pengar. Bikarbonat är ett effektivt och samtidigt mycket drygt och billigt medel som kan användas på en lång rad olika områden hemma. Du kan framställa din egen tandkräm, deodorant, hårtvätt och kroppsskrubb med bikarbonat. Denna produkt innehåller inte några rester från lösningsmedel eller konserveringsmedel. Det fungerar också väl till städning och är biologiskt nedbrytbart.

En annan produkt du kan välja för att få en billig och samtidigt effektiv rengöring är rasullera. Det är en naturlera som du kan köpa i bitar, och som du använder genom att lösa upp den i vatten. Leran är effektiv för alla hudtyper inklusive känslig hud. När du har blötlagt några bitar i varmt vatten kan du använda leran som schampo eller tvål. Rasullera är helt utan tillsatser och tensider. När du blötlägger leran uppkommer en typisk lerdoft, men denna doft stannar inte kvar i ditt hår eller på din hud.