Miljövänliga och bra städprodukter

Att städa miljövänligt vill många, men det är också viktigt att det blir rent. Miljömärkta städprodukter tär mindre på miljön och gör att du slipper utsätta dig själv och din familj för hälsofarliga kemikalier. Genom att satsa på att köpa miljövänliga och effektiva städprodukter stöttar du också butikerna i att erbjuda ett bättre sortiment.

Såpa är effektivt

Såpa är ett rengöringsmedel med lång historia i Sverige. Det har en geléaktig konsistens och framställs av vegetabiliska eller animaliska fetter som kokas med kaliumhydroxid. I Sverige är ett av de mest kända märkena Grumme såpa som framställs av tallolja. Såpa har använts i svenska hem under 125 år och kan rengöra många områden i hemmet. Du kan göra rent fastbrända kastruller genom att koka upp vatten med lite såpa i. Låt det därefter stå med lock en stund och diska sedan. Såpa kan också användas till att rengöra ugnen genom att smörja in den med koncentrerad såpa och sedan värma upp ugnen till 100 grader. Därefter kan du låta ugnen svalna och tvätta ur den med en svamp.

Enkel rengöring i köket

Det finns många knep och naturliga produkter du kan använda för att rengöra ditt kök. Ställ in en kopp med vatten som innehåller pressad citron i mikrovågsugnen, värm koppen på full effekt under en minut och torka sedan bort alla matrester och stänk i ugnen. Nu är din mikro ren och luktar gott. Du kan spara många disktrasor genom att inte slänga dem när de har blivit smutsiga, utan i stället slänga in dem i tvätten. Ett annat alternativ är att koka disktrasan med lite diskmedel. Då blir den fräsch igen och du kan använda den många gånger till. Spisen kan också rengöras enkelt med hjälp av ättika som du häller på spishällen. Strö sedan över mycket bakpulver och låt det fräsa en stund. Därefter är det lätt att rengöra spisen med trasa och en skvätt ljummet vatten.